Mandlové perníčky s bílou čokoládou

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 250gramůCukr krupice
    • 1lžícePomerančová kůra
    • 2gramyAmonium
    • 140gramůMandle
    • 1lžičkaKoření perníkové
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 100gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Ve vodě rozpustíme amonium a přimícháme společně s pomerančovou kůrou do vaječné směsi. Pak přidáme najemno nasekané mandle a perníkové koření. Vše důkladně promícháme.
  • 2
    Těsto necháme 3 hodiny odpočívat.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem a lžící tvoříme hrudky na pečící papír. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a hotové vychladlé perníčky v ní máčím. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.