Mandlové perníčky s bílou čokoládou
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 1lžícePomerančová kůra
- 2gramyAmonium
- 140gramůMandle
- 1lžičkaKoření perníkové
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůČokoláda bílá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Ve vodě rozpustíme amonium a přimícháme společně s pomerančovou kůrou do vaječné směsi. Pak přidáme najemno nasekané mandle a perníkové koření. Vše důkladně promícháme.
- 2Těsto necháme 3 hodiny odpočívat.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a lžící tvoříme hrudky na pečící papír. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia a perníčky pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a hotové vychladlé perníčky v ní máčím. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.