Mandlové preclíky
45 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 470gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 190gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 1špetkaZázvor mletý
- Na ozdobení
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMandle
- 50gramůCukr krystal
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky, smícháme prosátou moukou, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, nakonec dochutíme jemně nastrouhaným zázvorem. Ze surovin vypracujeme těsto, které vložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
- 2Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na velký plát, silný 3 - 4 mm. Formičkou vyřezáváme preclíky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Preclíky potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme jemně nasekanými mandlemi a hrubým cukrem.
- 3Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, poté pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečené necháme vychladnout na plechu, následně je nakládáme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Uložíme je do vhodné nádoby, uzavřeme a necháme tři dny odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.