Mandlové preclíky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky, smícháme prosátou moukou, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, nakonec dochutíme jemně nastrouhaným zázvorem. Ze surovin vypracujeme těsto, které vložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
  • 2
    Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na velký plát, silný 3 - 4 mm. Formičkou vyřezáváme preclíky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Preclíky potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme jemně nasekanými mandlemi a hrubým cukrem.
  • 3
    Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, poté pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečené necháme vychladnout na plechu, následně je nakládáme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Uložíme je do vhodné nádoby, uzavřeme a necháme tři dny odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.