Mandlové půlměsíce
45 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 125gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Bílky ušleháme v pevný sníh, postupně přidáme moučkový cukr a šťávu z citrónu. Půl hrnečku vzniklé hmoty si dáme stranou, do zbytku vmícháme umleté mandle.
- 2Vzniklé těsto dobře prohněteme.
- 3Uválíme v cca 1 cm silný plát, který si podsypáváme moučkovým cukrem. Vykrajujeme půlměsíce, které naskládáme na vymazaný plech, kde je necháme chvíli oschnout.
- 4Cukroví potřeme zbytkem rozšlehaných bílků, které jsme si na začátku dali stranou a pečeme na 150°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.