Mandlové půlměsíce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky ušleháme v pevný sníh, postupně přidáme moučkový cukr a šťávu z citrónu. Půl hrnečku vzniklé hmoty si dáme stranou, do zbytku vmícháme umleté mandle.
  • 2
    Vzniklé těsto dobře prohněteme.
  • 3
    Uválíme v cca 1 cm silný plát, který si podsypáváme moučkovým cukrem. Vykrajujeme půlměsíce, které naskládáme na vymazaný plech, kde je necháme chvíli oschnout.
  • 4
    Cukroví potřeme zbytkem rozšlehaných bílků, které jsme si na začátku dali stranou a pečeme na 150°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.