Mandlové pusinky s citronovou polevou
40 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr krupice
- 100gramůMandle mleté
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKandovaná citronová kůra
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
752 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Ze 4 bílků, špetky soli a z krupicového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme mleté mandle.
- 2Sněhem naplníme cukrářský sáček s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem naneseme malé kopečky.
- 3Pusinky pečeme v troubě vyhřáté na 140°C 15-20 minut.
- 4V misce utřeme moučkový cukr s 1 bílkem a s citronovou šťávou.
- 5Připravenou polevou ozdobíme upečené, vychladlé pusinky. Polevu ihned posypeme kandovanou citronovou kůrou, nasekanou najemno. Cukroví necháme na mřížce do zaschnutí polevy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.