Mandlové řezy s medovým růžovým sirupem
115 min.
Ingredience
- mandlová směs
- 100gramůOřechy vlašské
- 400gramůMandle
- 100gramůPistácie
- 100gramůCukr krupice
- medový sirup
- 3,75decilitryVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 75mililitrůCitronová šťáva
- 90gramůMed včelí
- 2lžíceRůžová voda
- 400gramů Těsto filo
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
50 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si růžový sirup: v hrnci svaříme 3,75 dl vody s 550 g cukru, přidáme 1,5 lžičky strouhané citronové kůry a prudce vaříme 5 minut. Potom zmírníme teplotu a vaříme dalších 5 minut, přidáme 90 g medu, citronovou šťávu a růžovou vodu. Vše vaříme ještě 2 minuty a pak odstavíme z plotny.
- 2K přípravě řezů budeme potřebovat pláty těsta Filo.
- 3V míse si smícháme nasekané oloupané mandle s ořechy, pistáciemi, s cukrem a skořicovým cukrem. Máslo si rozpustíme v hrnečku. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Takto budeme postupovat do doby, až na sebe navrstvíme 10 plátů těsta (každý plát potřeme máslem).
- 4Mandlovou směs s ořechy rozdělíme na dvě části. První část navrstvíme na potřený plát těsta, na směs navrstvíme 5 plátů těsta potřených máslem, navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta potřených máslem. Pláty těsta na sebe přitiskneme, ostrým širokým nožem nakrájíme řezy na obdélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.
- 5Upečené řezy potřeme sirupem, každý ozdobíme plátky loupaných mandlí a necháme vychladnout. Vychladlé řezy podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.