Mandlové řezy s medovým růžovým sirupem

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
50 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si růžový sirup: v hrnci svaříme 3,75 dl vody s 550 g cukru, přidáme 1,5 lžičky strouhané citronové kůry a prudce vaříme 5 minut. Potom zmírníme teplotu a vaříme dalších 5 minut, přidáme 90 g medu, citronovou šťávu a růžovou vodu. Vše vaříme ještě 2 minuty a pak odstavíme z plotny.
  • 2
    K přípravě řezů budeme potřebovat pláty těsta Filo.
  • 3
    V míse si smícháme nasekané oloupané mandle s ořechy, pistáciemi, s cukrem a skořicovým cukrem. Máslo si rozpustíme v hrnečku. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta Filo. Takto budeme postupovat do doby, až na sebe navrstvíme 10 plátů těsta (každý plát potřeme máslem).
  • 4
    Mandlovou směs s ořechy rozdělíme na dvě části. První část navrstvíme na potřený plát těsta, na směs navrstvíme 5 plátů těsta potřených máslem, navrstvíme druhou část mandlové směsi a zakryjeme zbývajícími pláty těsta potřených máslem. Pláty těsta na sebe přitiskneme, ostrým širokým nožem nakrájíme řezy na obdélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.
  • 5
    Upečené řezy potřeme sirupem, každý ozdobíme plátky loupaných mandlí a necháme vychladnout. Vychladlé řezy podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.