Mandlové řezy s ořechovým krémem
60 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 100lžicCukr moučkový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Krém
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůOřechy lískové
- 10gramůStrouhanka
- Na plech a posypání
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1067 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
225 g
Vláknina
2 g
Cukr
213 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru a vanilku. Rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studené mléko a žloutky. Zaděláme těsto, na studeném místě necháme odpočinout.
- 2Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden rozválíme a odložíme, druhý přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme krémem, následně přiklopíme rozváleným dílem těsta.
- 3Ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, nakrájíme na řezy, po vychladnutí podáváme.
- 4Krém: utřeme v míse do husta cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme tuhý sníh z bílků, strouhané ořechy, strouhanku, zlehka promícháme a naneseme na těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.