Mandlové rohlíčky s polevou
23 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 40gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5kusCukr vanilka
- Na polevu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru s vanilkou, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků. Z těsta vyválíme váleček, rozdělíme ho na stejné dílky, které opět vyválíme a tvarujeme z nich malé rohlíčky.
- 2Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
- 3Po vychladnutí oba konce rohlíčků namáčíme v čokoládové polevě.
- 4Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.