Mandlové smaženky
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 3decilitryOlej rostlinný
- 0,25lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Na vále promícháme mouku s kypřicím práškem, vyhloubíme důlek, přidáme cukr, mandlovou tresť, vejce a špetku soli. Studené máslo, nakrájené na vločky, poklademe kolem důlku, ze všech přísad vypracujeme vláčné, hladké těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut.
- 2Na pomoučeném vále z těsta postupně vyvalujeme pláty silné 1,5 cm a oválným tvořítkem vypichujeme tvary mandlí.
- 3Olej rozpálíme ve vyšší vrstvě v hrnci a pečivo smažíme 8 - 10 minut dozlatova.
- 4Hotové smaženky obalíme v moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.