Mandlové špičky
40 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMandle plátky
- 50gramůPoleva čokoládová
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
423 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a špetku soli ušleháme do pěny. Přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme prosátou mouku a znovu dobře promícháme.
- 2Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kroužky, které vytvarujeme do špičky, každý kousek posypeme plátky mandlí.
- 3Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Po vychladnutí ozdobíme upečené špičky čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.