Mandlové sušenky řecké
60 min.
Ingredience
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůTresť vanilková
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMandle loupané
- 20gramůHřebíček
- 140gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na kousky a v pánvičce nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme. Necháme vychladnout, ale ne ztuhnout.
- 2Do misky vysypeme cukr, přilijeme máslo a vyšleháme na hladký krém. Přidáme vanilkovou tresť a mandle, pěnu zamícháme. Potom přimícháme žloutek, zamícháme, postupně přisypáváme cukr krupici, kypřící prášek a vanilkový cukr. Rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a na 30 minut dáme do lednice.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta bereme menší množství a tvarujeme z něho půlměsíčky silné 2 cm a dlouhé 7 cm. Pokládáme je na plech, do středu každého půlměsíčku vpíchneme 1 ks hřebíčku. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme přibližně 20 minut.
- 4Plech vytáhneme z trouby, sušenky necháme mírně vychladnout. Do misky prosejeme cukr moučku a upečené sušenky v něm obalíme. Naskládáme na dezertní talíř a nabízíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.