Mandlové trojhránky s bílkovou polevou
45 min.
Ingredience
- 4lžícePoleva cukrářská bílá
- 140gramůCukr moučkový
- 140gramůMandle
- 1špetkaVanilka mletá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr, strouhané mandle, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku. Přidáme žloutky a vypracujeme těsto.
- 2Ihned vyválíme na tenký plát, potřeme cukrářskou bílou polevou, necháme trochu oschnout a rýhovacím kolečkem nakrájíme na trojhránky. Rozložíme na povoskovaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Po vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.