Mandlové věnečky s džemem
50 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůCukr vanilka
- 20gramůMandle
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 100gramůDžem jahodový
- 1kusVejce slepičí
- Na plech a posypání
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMandle
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
707 mg
Cukr
258 mg
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanými mandlemi, citronovou kůrou a rozsekaným máslem. Vypracujeme těsto a rozválíme na tenký plát. Vykrájíme věnečky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové spojujeme po dvou džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.