Mandlové vepřové medailonky s pepřovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory vařené
- 90gramůVepřová panenka
- 3gramyOlej olivový
- 100gramůSalát hlávkový
- 80gramůRajčata
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1špetkaPepř zelený mletý
- 2gramyMandle plátky
- 50gramůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Medailonky nakrájené z panenky osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na pánvi na oleji.
- 2Na jiné pánvi nasucho opražíme mandle a medailonky v nich obalíme.
- 3Pepřová omáčka: připravíme ji smícháním jogurtu s rajčaty nakrájenými na kostičky a s nasekanými kapary. Omáčku ochutíme solí, zeleným pepřem a nasekaným koprem.
- 4Omáčkou přelijeme omytý, na kousky natrhaný salát.
- 5Medailonky podáváme s pepřovou omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.