Mandlové zákusky se sýrovou náplní

130 min.
Itálie

Ingredience

  • Na ozdobu
    • 2lžíceMandle plátky
    • 0,2lžíceCitronová kůra
  • Náplň
    • 2lžičkyŽelatina
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžíceŠťáva citrónová
    • 0,2lžičkaTresť mandlová
    • 0,2lžičkaCitronová kůra
  • Těsto
    • 100baleníSýr Apetito linie
    • 1lžíceCukr krupice
    • 2lžíceRozinky tmavé
    • 2lžíceMandle
    • 100gramůSušenky Amaretti
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pečení těchto zákusků použijeme mističkové formičky s nepřilnavým vnitřním povrchem. Pokud je nemáme, vytvoříme je tak, že
  • 2
    4 kruhy na těsto (s nepřilnavým povrchem) olemujeme po obvodu proužky pečicího papíru. Proužky by měly být asi 4 cm vysoké. Sušenky Amaretti rozlámeme na menší kousky, rozdrtíme na prášek v mixéru nebo je vložíme do plastikového pytlíku a podrtíme válečkem na nudle. V sušenkové drti rozmícháme vaječný bílek. Tímto sušenkovým těstem vyložíme dna připravených formiček a pečeme v troubě, předehřáté asi na 180°C. Těsto zákusků upečeme do křupava, necháme ve formičkách vychladnout. Na vychladlé základny zákusků rozdělíme připravenou náplň a zákusky necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu. Po zatuhnutí krému oparně odstraníme proužky pečicího papíru a nepřilnavé kruhy na těsto, na kterých jsme zákusky pekli. Před servírováním posypeme dortíky strouhanou citrónovou kůrou a mandlovými lupínky. Servírujeme jako studené pohoštění.
  • 3
    Náplň: rozinky propláchneme a necháme okapat, mandle nameleme. Smetanový sýr smícháme s mandlovou esencí, namletými mandlemi, cukrem a okapanými rozinkami. Želatinu rozmícháme ve vroucí vodě, do roztoku přidáme citrónovou šťávu. Želatinu s citrónovou šťávou vmícháme do sýrové směsi a krém rozdělíme do malých, upečených formiček. Formičky s želatinoým krémem necháme zatuhnout v lednici alespoň hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.