Mandlovo-pomerančový koláč
90 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 200gramůKarotka
- 1kusPomeranče
- 150gramůCukr krupice
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1hrstMaliny
- 150gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a nakrájené karotky povaříme v troše vody, scedíme, necháme vychladnout, potom je společně s mandlovým likérem rozmixujeme na pyré.
- 2Žloutky ušleháme v míse s vanilkovou trestí a nastrouhanou kůrou z pomeranče, postupně přidáváme cukr a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme karotkové pyré a mleté mandle, nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 3Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně hodinu.
- 4Upečený koláč necháme ve formě 10 minut chladnout, potom jej z formy vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
- 5Ozdobíme omytými malinami a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.