Mandlovo-pomerančový koláč

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a nakrájené karotky povaříme v troše vody, scedíme, necháme vychladnout, potom je společně s mandlovým likérem rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Žloutky ušleháme v míse s vanilkovou trestí a nastrouhanou kůrou z pomeranče, postupně přidáváme cukr a šleháme do zhoustnutí. Vmícháme karotkové pyré a mleté mandle, nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem, pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně hodinu.
  • 4
    Upečený koláč necháme ve formě 10 minut chladnout, potom jej z formy vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
  • 5
    Ozdobíme omytými malinami a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.