Mandlový dort s čokoládou
120 min.
Ingredience
- 65gramůMandle
- 2lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2lžíceKakao - prášek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůVoda pitná
- 80gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, kakao, máslo, cukr moučkový, 25 g nasekaných mandlí, jeden žloutek a vytvoříme těsto.
- 2Vyválíme ho na placku, vložíme ho do formy vytřené máslem a necháme v ledničce 20 minut.
- 3Smícháme dva žloutky, cukr, ušleháme je se sýrem, zbytkem mandlí, smetanou, kakaem.
- 4Z bílků ušleháme sníh, vložíme ho do kakaové hmoty, náplň vložíme do formy a koláč pečeme hodinu a půl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.