Mandlový dort se skořicí
105 min.
Ingredience
- 130gramůMandle
- 5kusůVejce slepičí
- 230gramůČokoláda hořká
- 60mililitrůVoda pitná
- 150gramůCukr třtinový
- 180gramůMáslo čerstvé
- 20gramůHrozinky
- 1lžíceSkořice mletá
- 3lžíceSamokypřicí mouka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.
- 2Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.