Mandlový dort se skořicí

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.
  • 2
    Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.