Mandlový dort se šlehačkou a višněmi
95 min.
Ingredience
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 140gramůCukr vanilka
- 140gramůMandle
- 140gramůOřechy lískové pražené
- 20gramůPiškoty dětské
- 100gramůKompot višňový
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme vanilku, najemno strouhané mandle, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto zlehka promícháme, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem nebo necháme vychladnout a dozdobíme ušlehanou smetanou a zavařenými višněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.