Mandlový koláč s bílou čokoládou
90 min.
Ingredience
- Náplň
- 130gramůSirup Monin - mandlový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMandle
- 100gramůČokoláda bílá
- Těsto
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
- 20gramůMandle mleté
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme cukr s moukou, přisypeme kypřící prášek, mleté mandle, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme aspoň 25 minut odležet. Plech pomažeme tukem, z těsta vyválíme plát, položíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
- 2Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr, sirup, posléze zahřejeme. Kastrůlek odstavíme, vešleháme vejce, drcené mandle a nadrobno pokrájenou čokoládu. Vzniklý krém naneseme na upečené těsto, uhladíme, plech vrátíme do trouby a pečeme ještě asi půl hodiny.
- 3Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.