Mandlový koláč s rumem

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůMandle
    • 100gramůHrozinky
    • 50gramůKandovaná citronová kůra
    • 50gramůKandovaná pomerančová kůra
    • 100mililitrůRum
  • Na plech
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1lžíceMouka pšeničná hrubá
  • Na pokapání
    • 100mililitrůRum
  • Na těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme umleté mandle s pokrájenými hrozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou, zakapeme rumem a dobře promícháme.
  • 2
    Těsto připravíme ušleháním změklého másla s cukrem a vejci. Přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku a mandle s ovocem a rumem. Pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy.
  • 3
    Vložíme do mírně předehřáté trouby, pečeme asi hodinu.
  • 4
    Upečený koláč necháme prochladnout, vyjmeme ho z formy a necháme úplně vychladnout. Poté vložíme zpět do formy a zakapeme rumem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.