Mandlový koláč s rumem
80 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 100gramůHrozinky
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 100mililitrůRum
- Na plech
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na pokapání
- 100mililitrůRum
- Na těsto
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme umleté mandle s pokrájenými hrozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou, zakapeme rumem a dobře promícháme.
- 2Těsto připravíme ušleháním změklého másla s cukrem a vejci. Přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku a mandle s ovocem a rumem. Pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy.
- 3Vložíme do mírně předehřáté trouby, pečeme asi hodinu.
- 4Upečený koláč necháme prochladnout, vyjmeme ho z formy a necháme úplně vychladnout. Poté vložíme zpět do formy a zakapeme rumem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.