Mandlový krém sladký

20 min.
Francie

Ingredience

    • 250gramůMandle
    • 150gramůCukr moučkový
    • 75mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 50mililitrůSherry brandy
    • 40mililitrůVoda pitná
    • 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle oloupeme, rozdrtíme a smícháme s moučkovým cukrem. Přilijeme vodu, smetanu a brandy. Dobře promícháme a nakonec přimícháme tužší šlehačku. Krémem naplníme formičky a dáme do lednice vychladit.
  • 2
    Mandlový krém používáme do dezertů a zákusků nebo jej podáváme s ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.