Mandlový nákyp s vinnou pěnou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozmícháme, přidáme střídavě žloutky, cukr, vanilku a důkladně promícháme. Přilijeme rum, nasypeme nastrouhané, neloupané mandle a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme s vinnou pěnou.
  • 3
    Na pěnu ušleháme v kotlíku víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Postavíme do vodní lázně a šleháme až pěna začne vystupovat. Poté ihned odstavíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.