Mandlový nákyp s vinnou pěnou
65 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 2lžíceRum
- 140gramůMandle
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- Na formu
- 10gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Vinná pěna
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaVanilka mletá
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozmícháme, přidáme střídavě žloutky, cukr, vanilku a důkladně promícháme. Přilijeme rum, nasypeme nastrouhané, neloupané mandle a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme s vinnou pěnou.
- 3Na pěnu ušleháme v kotlíku víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Postavíme do vodní lázně a šleháme až pěna začne vystupovat. Poté ihned odstavíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.