Mandlový pstruh
25 min.
Ingredience
- 3lžíceMandle loupané
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůPstruh
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
40 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
10 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle pokrájíme na menší kousky. V teflonové pánvičce si je osmažíme dozlatova, dáme je do misky a promícháme je s čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Citrón dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a odložíme.
- 2Očištěné, omyté a osušené pstruhy osolíme, posypeme drceným kmínem a obalíme ho v hladké mouce. Ve větší pánvi si rozpálíme máslo s olejem a pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova. Horké upečené pstruhy vyjmeme, hned je nahusto posypeme mandlemi, ozdobíme kolečky citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.