Mandlový pudink pečený
75 min.
Ingredience
- 350gramůMandle
- 170gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 50mililitrůBrandy
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 60gramůKrupice dětská
- 40gramůCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
71 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jemně pomleté mandle 200 g smícháme s rozpuštěným 130 g máslem. Přilijeme 50 g smetany, vanilkový cukr, citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu, nakonec vlijeme brandy a vše dobře promícháme.
- 2Celá vejce a dva žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a utřeme na hladkou pěnu, kterou přimícháme do mandlové hmoty. Nakonec přisypeme krupici a vše důkladně promícháme.
- 3Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, posypeme třtinovým cukrem a připravenou hmotu vlijeme do mísy. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 40-45 minut.
- 4Po upečení necháme mírně vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře. Každou porci těsně před podáváním ozdobíme ze 200 g smetany vyšlehanou šlehačkou a posypeme zbylými pomletými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.