Mandlový pudink pečený

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
71 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně pomleté mandle 200 g smícháme s rozpuštěným 130 g máslem. Přilijeme 50 g smetany, vanilkový cukr, citrónovou kůru a šťávu z jednoho citrónu, nakonec vlijeme brandy a vše dobře promícháme.
  • 2
    Celá vejce a dva žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a utřeme na hladkou pěnu, kterou přimícháme do mandlové hmoty. Nakonec přisypeme krupici a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, posypeme třtinovým cukrem a připravenou hmotu vlijeme do mísy. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 40-45 minut.
  • 4
    Po upečení necháme mírně vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé dezertní talíře. Každou porci těsně před podáváním ozdobíme ze 200 g smetany vyšlehanou šlehačkou a posypeme zbylými pomletými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.