Mandlový pudink s vaječným krémem
45 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 275gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 1baleníŽelatina v prášku
- 475mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaTresť vanilková
- 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Cukr
45 g
Vápník
107 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a jeden sáček práškové želatiny, když změkne, přidáme 225 g cukru, hrnec postávíme na mírný oheň. Mícháme, až se cukr i želatina rozpustí, pak vmícháme mandlovou esenci. Směs přelijeme do mísy, až začne houstnout, umístíme do chladu.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, želatinovou směs šleháme do pěny, poté vmícháme sníh. Uložíme do chladna, aby vše ztuhlo.
- 3Mezitím připravíme vaječný krém. Žloutky, zbývající cukr a sůl vložíme do hrnce se silným dnem. Přidáme smetanu a vanilkovou tresť, vaříme za stálého míchání při nízké teplotě, až krém zhoustne.
- 4Vaječný krém nalijeme do dezertních misek, podáváme s několika lžícemi bílkové hmoty a posypem ze skořice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.