Mandlový pudink s vaječným krémem

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůVoda pitná
    • 275gramůCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 6kusůVejce slepičí
    • 1baleníŽelatina v prášku
    • 475mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
    • 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Cukr
45 g
Vápník
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a jeden sáček práškové želatiny, když změkne, přidáme 225 g cukru, hrnec postávíme na mírný oheň. Mícháme, až se cukr i želatina rozpustí, pak vmícháme mandlovou esenci. Směs přelijeme do mísy, až začne houstnout, umístíme do chladu.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, želatinovou směs šleháme do pěny, poté vmícháme sníh. Uložíme do chladna, aby vše ztuhlo.
  • 3
    Mezitím připravíme vaječný krém. Žloutky, zbývající cukr a sůl vložíme do hrnce se silným dnem. Přidáme smetanu a vanilkovou tresť, vaříme za stálého míchání při nízké teplotě, až krém zhoustne.
  • 4
    Vaječný krém nalijeme do dezertních misek, podáváme s několika lžícemi bílkové hmoty a posypem ze skořice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.