Mandlový rumový pudink
65 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr moučkový
- 20gramůPomerančová kůra
- 30gramůStrouhanka
- 2lžíceRum
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 70gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
734 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s 30 g másla a moučkovým cukrem vymícháme do pěny. Přidáme nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a strouhanku smíchanou s rumem. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou). Vlijeme do ní těsto, uzavřeme a v horké vodní lázni vaříme asi 45 minut.
- 3Pudink můžeme podávat pocukrovaný a pokapaný rumem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.