Mandlový rumový pudink

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
734 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s 30 g másla a moučkovým cukrem vymícháme do pěny. Přidáme nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a strouhanku smíchanou s rumem. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou). Vlijeme do ní těsto, uzavřeme a v horké vodní lázni vaříme asi 45 minut.
  • 3
    Pudink můžeme podávat pocukrovaný a pokapaný rumem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.