Mandlový zákusek

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, pokrájíme a v pánvi nasucho orestujeme dozlatova.
  • 2
    V hrnci si rozehřejeme med, přidáme k němu nastrouhanou kůru z citronu a vanilkový cukr, zamícháme a opatrně pak vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Směs za stálého míchání vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až se začne odlepovat od vařečky. Pak do směsi přidáme mandle, důkladně promícháme a horké mandlové těsto přelijeme do dortové formy, na jejíž dno jsme položili dortovou oplatku. Druhou dortovou oplatkou směs zakryjeme a zatížíme.
  • 4
    Mandlový dort dáme na chladné místo uležet a nejlépe až druhý den jej podáváme ozdobený šlehačkou, čerstvými jahodami a plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.