Mandlový zákusek
70 min.
Ingredience
- 250gramůJahody zahradní
- 50gramůMandle plátky
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMed včelí
- 300gramůMandle
- 1kusCitrony
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2plátkyOplatky dortové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, pokrájíme a v pánvi nasucho orestujeme dozlatova.
- 2V hrnci si rozehřejeme med, přidáme k němu nastrouhanou kůru z citronu a vanilkový cukr, zamícháme a opatrně pak vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
- 3Směs za stálého míchání vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až se začne odlepovat od vařečky. Pak do směsi přidáme mandle, důkladně promícháme a horké mandlové těsto přelijeme do dortové formy, na jejíž dno jsme položili dortovou oplatku. Druhou dortovou oplatkou směs zakryjeme a zatížíme.
- 4Mandlový dort dáme na chladné místo uležet a nejlépe až druhý den jej podáváme ozdobený šlehačkou, čerstvými jahodami a plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.