Mango s ovesnými vločkami

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Manga rozpůlíme nožem těsně u pecky. Oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Rozpustíme na pánvi máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a opékáme 5 minut dozlatova za stálého míchání. Necháme vychladnout.
  • 3
    Sýr mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, přidáme citrónovou šťávu a 2 lžíce medu a promícháme.
  • 4
    Ovesné vločky rozdělíme do pohárů, pokryjeme vrstvou smetanové směsi, přidáme kostičky manga, pokapeme zbylým medem a podáváme. Mango a ovesné vločky můžeme před podáváním vmíchat do smetanové směsi, polít medem a podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 5. 2016
Mango s ovesnými vločkami
Pražené vločky s cukrem mám ráda, jako děti jsme si je dělaly jako levnou rychlou mlsotku. Do různých pohárů je občas používám i nyní. Mám ráda bylinky, takže jsem krém ochutila nasekanou meduňkou. Místo manga lze použít i jiné ovoce.