Mango s ovesnými vločkami
15 min.
Ingredience
- 200gramůZakysaná smetana
- 2kusyMango
- 200gramůMascarpone
- 4lžíceMed včelí
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125gramůOvesné vločky
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
40 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Manga rozpůlíme nožem těsně u pecky. Oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Rozpustíme na pánvi máslo a cukr, přidáme ovesné vločky a opékáme 5 minut dozlatova za stálého míchání. Necháme vychladnout.
- 3Sýr mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, přidáme citrónovou šťávu a 2 lžíce medu a promícháme.
- 4Ovesné vločky rozdělíme do pohárů, pokryjeme vrstvou smetanové směsi, přidáme kostičky manga, pokapeme zbylým medem a podáváme. Mango a ovesné vločky můžeme před podáváním vmíchat do smetanové směsi, polít medem a podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 14. 5. 2016
Mango s ovesnými vločkami
Pražené vločky s cukrem mám ráda, jako děti jsme si je dělaly jako levnou rychlou mlsotku. Do různých pohárů je občas používám i nyní. Mám ráda bylinky, takže jsem krém ochutila nasekanou meduňkou. Místo manga lze použít i jiné ovoce.