Mango s tvarohovým krémem
15 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr třtinový
- 125gramůOvesné vločky
- 200gramůTvaroh jemný
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 25mililitrůŠťáva citrónová
- 4lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a vsypeme do připravené misky.
- 2V hrnci necháme rozpustit máslo a cukr a přidáme ovesné vločky. Na středně vysokém plameni pražíme vločky za stálého míchání 4-5 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout.
- 3Smícháme tvaroh a smetanu, přidáme citrónovou šťávu, 2 lžíce medu a důkladně promícháme.
- 4Vločky rozdělíme lžící do misek, přidáme vrstvu krémové směsi, ozdobíme kostičkami manga, pokapeme zbývajícím medem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.