Mangová pěna
35 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 70gramůCukr krupice
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
- 1špetkaHřebíček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mango rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji. Pyré propasírujeme přes síto a přidáme hřebíček.
- 2Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme okapat. Poté je pomalu za stálého míchání rozpustíme ve 2 lžících vody. Nevaříme! Rozehřátou želatinu vmícháme do mangového pyré a necháme v lednici ztuhnout.
- 3Mezitím ušleháme smetanu s cukrem a potom ji opatrně vmícháme do vychlazené mangové pěny. Rozdělíme do pohárů a vložíme na další 2 hodiny do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.