Mangové čatní po indicku
20 min.
Ingredience
- 1kilogramMango
- 750mililitrůCukr krystal
- 2lžíceGaram masala
- 4lžíceChilli koření mleté
- 250mililitrůOcet vinný
- 5kusůDatle sušené
- 3lžíceRozinky tmavé
- 1lžíceZázvor mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáta
- 0,25kusKokos čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1437 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
317 g
Vláknina
20 g
Cukr
152 g
Postup přípravy
- 1Mango zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Na proužky nakrájíme i kokos a datle. Na pánev nalijeme vinný ocet, vsypeme cukr a necháme je svařit. Mango společně se zázvorem přidáme na pánev a vaříme cca 5 minut. Nadále postupně přidáváme nakrájené datle, rozinky, kokos.
- 2Ochutíme špetkou soli a povaříme. Zasypeme mletým chilli, masalou a mentolovými listy. Necháme vařit a důkladně mícháme, než směs získá konzistenci džemu. Necháme zchladit v lednici a uskladníme v keramické nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.