Mangový chlebíček
55 min.
Ingredience
- 450gramůMouka chlebová
- 5gramůSůl
- 10gramůDroždí sušené
- 8gramůZázvor mletý
- 60gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMango
- 250mililitrůVoda pitná
- 40gramůMed včelí
- 120gramůRozinky tmavé
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 20gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, cukr, mletý zázvor, promícháme, přidáme měkké máslo a konečky prstů zapracujeme do sypké směsi. Přilijeme vlažnou vodu, med a vypracujeme těsto. Mango oloupeme, vypeckujeme, dužinu rozmačkáme vidličkou, přidáme do těsta. Důkladně prohněteme, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Do těsta přimícháme rozinky, vytvarujeme podlouhlý bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Povrch potřeme vejcem, nožem uděláme dva zářezy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny (do zlatova).
- 2Chlebíček necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.