Mangový koláč
50 min.
Ingredience
- 250gramůMango
- 175gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rozmarýn posekáme na jemno, mango oloupeme a dužinu nakrájíme na tenčí plátky. V pánvi rozehřejeme 75 g másla, přidáme polovinu cukru a necháme rozpustit. Směs přelijeme do formy na koláče, zasypeme plátky manga, vložíme do vyhřáté trouby, necháme pár minut zapéct, aby cukr zkaramelizoval a formu vyndáme z trouby. Do mísy nasypeme mouku, přidáme zbylé máslo, zbytek cukru, přilijeme trochu vody a vypracujeme těsto. Na karamel ve formě nasypeme rozmarýn, zakryjeme těstem, vrátíme zpět do trouby a pečeme půl hodiny.
- 2Koláč vyklopíme z formy, zalijeme smetanou, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Mango je samo o sobě chutné, v tom koláči se jeho chutě ještě víc zvýrazní! Upečte, je to chuťovka!