Mangový koláč s karamelem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu (nejlépe hranatou) vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, kterými vyložíme dno zapékací mísy tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly.
  • 3
    V míse šlehačem ušleháme vejce, jogurt, olej, cukr a sůl. V misce promícháme mouku s kypřicím práškem, kokosem a citronovou kůrou. Směs pečlivě vmícháme do jogurtové směsi. Vzniklým těstem přelijeme mango a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Jakmile začne koláč mít zlatou barvu, přikryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem a dopečeme.
  • 4
    Upečený koláč necháme jen mírně zchladnout (asi 10 minut). Mezitím rozehřejeme v troubě gril. Zchladlý koláč obrátíme na plech, posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat.
  • 5
    Hotový koláč podáváme teplý, zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.