Mangový koláč s karamelem
75 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 200mililitrůSmetana na šlehání
- Na těsto
- 1kusMango
- 170gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 130gramůJogurt bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyCitronová kůra
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 170gramůMouka polohrubá
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2,5lžíceCukr moučka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 35gramůKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu (nejlépe hranatou) vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, kterými vyložíme dno zapékací mísy tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly.
- 3V míse šlehačem ušleháme vejce, jogurt, olej, cukr a sůl. V misce promícháme mouku s kypřicím práškem, kokosem a citronovou kůrou. Směs pečlivě vmícháme do jogurtové směsi. Vzniklým těstem přelijeme mango a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Jakmile začne koláč mít zlatou barvu, přikryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem a dopečeme.
- 4Upečený koláč necháme jen mírně zchladnout (asi 10 minut). Mezitím rozehřejeme v troubě gril. Zchladlý koláč obrátíme na plech, posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat.
- 5Hotový koláč podáváme teplý, zdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.