Maracuja s medem

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
21 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maracuju rozkrojíme napůl a vydlabeme všechnu dužinu do síta. Lžičkou se pokusíme vše propasírovat, abychom zbavili maracuju semínek. Dužinu přelijeme do žáruvzdorné nádoby, tu potopíme do vařící vody. Dvě minuty necháme a poté přidáme do nádoby s maracujou med, citronovou šťávu a žloutky.
  • 2
    Vyndáme mixér a vše namixujeme, dokud nám nevznikne hustá směs. V některých případech trvá šlehání i několik minut. Při šlehání necháváme vodu stále vařit, aby se vejce spojilo s ostatními surovinami.
  • 3
    Na závěr už jen stačí krém rozdělit do skleniček a ozdobit čerstvou jahodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.