Maracuja s medem
15 min.
Ingredience
- 4kusyMaracuja
- 2lžíceMed včelí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 50gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
21 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maracuju rozkrojíme napůl a vydlabeme všechnu dužinu do síta. Lžičkou se pokusíme vše propasírovat, abychom zbavili maracuju semínek. Dužinu přelijeme do žáruvzdorné nádoby, tu potopíme do vařící vody. Dvě minuty necháme a poté přidáme do nádoby s maracujou med, citronovou šťávu a žloutky.
- 2Vyndáme mixér a vše namixujeme, dokud nám nevznikne hustá směs. V některých případech trvá šlehání i několik minut. Při šlehání necháváme vodu stále vařit, aby se vejce spojilo s ostatními surovinami.
- 3Na závěr už jen stačí krém rozdělit do skleniček a ozdobit čerstvou jahodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.