Marcipánky s bílkovou polevou

92 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
167 mg
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky.
  • 2
    Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
  • 3
    Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou.
  • 4
    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem.
  • 5
    Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.