Marcipánky s bílkovou polevou
92 min.
Ingredience
- Na polevu
- 140gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 100gramůMed včelí
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 3lžíceVoda pitná
- 2gramyHřebíček
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 3lžíceMarmeláda rybízová
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
167 mg
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky.
- 2Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
- 3Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou.
- 4Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem.
- 5Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.