Marcipánová omáčka k ovocnému salátu
25 min.
Ingredience
- 3kusyBroskve
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMed včelí
- 50gramůMarcipánová hmota surová
- 75gramůOřechy vlašské
- 250gramůMléko polotučné
- 6centilitrůKoňak Armaňak
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Marcipán nastrouháme nahrubo a za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce. Vmícháme brandy a necháme vychladnout. Jablka a broskve omyjeme a osušíme. Ovoce rozpůlíme, vyjmeme jádřince a pecky, dužinu nakrájíme na úzké špalíčky. Ihned promícháme s citronovou šťávou a medem, uložíme do chladu. Ořechy nasekáme nahrubo a opražíme. Vlažnou marcipánovou omáčku nalijeme na ovoce a posypeme ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.