Marcipánové muffiny s pistáciemi
45 min.
Ingredience
- Citrónová poleva
- 3lžíceCitrónová šťáva
- 4lžíceCukr krupice
- Na vytření a vysypání formy
- 200lžicMouka polohrubá
- 60lžicMáslo čerstvé
- Těsto
- 200gramůMouka polohrubá
- 8centilitrůMléko plnotučné
- 100gramůMarcipán
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůPistácie
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 4gramyCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3125 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
279 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- 2Připravíme těsto: v rendlíku při nízké teplotě zahřejeme mléko, do něj rozdrobíme marcipán a za stálého míchání ho rozpustíme - mléko jen zahříváme, ale nevaříme!
- 3V míse utřeme do pěny měkké máslo pokrájené na kousky s pískovým cukrem, vanilkovým cukrem a třemi žloutky. Poté k máslu přišleháme rozpuštěný marcipán.
- 4Do druhé mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mleté pistácie a celou směs přimícháme k vyšlehanému máslu. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme je do těsta.
- 5Formičky na muffiny naplníme do dvou třetin a vložíme péct do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut. Připravíme citrónovou polevu: v misce vymícháme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou do hladka.
- 6Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, následně je vložíme do papírových košíčků, ozdobně je pokapeme citrónovou polevou a když poleva zatuhne, muffiny podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.