Marcipánový dort Eccles II

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a nastrouháme a smícháme s rozinkami. Marcipán také nastrouháme a spolu s cukrem (trochu si necháme na finální dekoraci), hřebíčkem a skořicí smícháme s jablkem.
  • 2
    Těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý kousek rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dvě kulaté placky. Na polovinu placek rozdělíme náplň, potřeme je vejcem a přiklopíme druhou částí. Horní část nakrojíme nožem – stačí jen dva až tři zářezy a potřeme vejcem. Posypeme zbylým cukrem a pečeme 20-25 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.