Marcipánový dort Eccles II
75 min.
Ingredience
- 300gramůHrozinky
- 2kusyJablka
- 50gramůCukr třtinový
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůKřehké těsto na koláč quiche
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a nastrouháme a smícháme s rozinkami. Marcipán také nastrouháme a spolu s cukrem (trochu si necháme na finální dekoraci), hřebíčkem a skořicí smícháme s jablkem.
- 2Těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý kousek rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj dvě kulaté placky. Na polovinu placek rozdělíme náplň, potřeme je vejcem a přiklopíme druhou částí. Horní část nakrojíme nožem – stačí jen dva až tři zářezy a potřeme vejcem. Posypeme zbylým cukrem a pečeme 20-25 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.