Marinovaná červená řepa se zeleninou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme.
  • 2
    Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky.
  • 3
    Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme.
  • 4
    Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme.
  • 5
    Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou.
  • 6
    Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.