Marinovaná červená řepa se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 180gramůČervená řepa
- Marináda
- 1,5lžíceOlej olivový
- 1lžícesirup agávový
- 1lžíceOcet jablečný
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- Zálivka na zeleninu
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOcet jablečný
- 0,5špetkaSůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- Zelenina
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusCibulka lahůdková
- 60gramůSalát Rosso
- 0,5kusFenykl čerstvý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme.
- 2Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky.
- 3Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme.
- 4Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme.
- 5Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou.
- 6Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.