Marinované grilované krevety
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusLimetka
- Na marinádu
- 1stroužekČesnek
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůMed včelí
- 3gramySkořice mletá
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 4gramyKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme arašídový olej, smícháme s prolisovaným česnekem, kurkumou, citronovou šťávou, sójovou omáčkou, medem a skořicí. Do této marinády ponoříme krevety a 30 minut necháme uležet. Krevety potom napícháme na špejle nebo špízové jehly a 10 minut grilujeme, průběžně otáčíme, bohatě potíráme marinádou. Podáváme s plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.