Marinované hovězí s chilli jablečnou nádivkou
100 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2plátkySlanina vepřová
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusJablka
- 2kilogramyHovězí plec
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaChilli paprička
- 0,5hrnekOmáčka sójová
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
43 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme sójovou omáčku, třtinový cukr, mletý zázvor, vinný ocet, rozetřený česnek a rajčatový protlak. V hovězí pečeni vytvoříme nožem kapsu. Maso vložíme do velké nádoby, potřeme marinádou. Zakryjeme a v chladu necháme marinovat do druhého dne.
- 2Nádivku připravíme tak, že v malé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, krátce orestujeme. Přidáme nasekané chilli papričky, jablko i se slupkou nakrájené na kostky, dobře promícháme a cca 3 minuty osmažíme. Necháme vychladnout. Poté nádivku vložíme do kapsy masa a uzavřeme špejlí. Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pečící nádoby s víkem.
- 3Zakrytý barbecue gril rozehřejeme na střední teplotu. Do výšky cca 2,5 cm umístíme mřížku. Položíme nádobu s masem a pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a za průběžného potírání marinádou pečeme ještě cca 40 minut.
- 4Hotové maso necháme zabalené 15 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.