Marinované krůtí kousky

75 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1kilogramKrůtí prsa
    • 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
    • 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
    • 1lžíceVíno Saké
    • 2lžičkyZázvor mletý
    • 3stroužkyČesnek
    • 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
    • 6kusůLimetka
    • 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí maso nakrájíme na kostky o straně 4cm. Do střední mísy si připravíme směs ze sójové omáčky, mirinu, saké, zázvoru a česneku. Do směsi vložíme krůtí maso a pořádně promícháme. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
  • 2
    Poté maso vyndáme a obalíme v hladké mouce. Do pánve nalijeme olej, vhodíme obalené kousky, které smažíme po všech stranách asi 7 minut.
  • 3
    Kousky potom necháme odkapat na ubrousku. Můžeme podávat s kousky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.