Marinované krůtí kousky
75 min.
Ingredience
- 1kilogramKrůtí prsa
- 60mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 60mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceVíno Saké
- 2lžičkyZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůLimetka
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na kostky o straně 4cm. Do střední mísy si připravíme směs ze sójové omáčky, mirinu, saké, zázvoru a česneku. Do směsi vložíme krůtí maso a pořádně promícháme. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
- 2Poté maso vyndáme a obalíme v hladké mouce. Do pánve nalijeme olej, vhodíme obalené kousky, které smažíme po všech stranách asi 7 minut.
- 3Kousky potom necháme odkapat na ubrousku. Můžeme podávat s kousky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.