Marinované kuře grilované na jehle

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
878 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme metlou 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a půl lžičky zázvoru. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do marinády alespoň na 15 minut.
  • 3
    Marinované kuřecí kousky napícháme na špízové jehly potřené olejem, pečeme na středně rozehřátém grilu nebo roštu 15 - 20 minut.
  • 4
    Během marinování a pečení masa si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj vložíme 2 prolisované stroužky česneku a 2 lžíčky zázvoru, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Pak přilijeme vývar, kokosové mléko, 1 lžíci sojové omáčky, přivedeme do varu, vaříme přibližně 5 minut. Potom ještě přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut, na konec přimícháme 2 lžičky chilli omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.