Marinované kuře grilované na jehle
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 3lžičkyZázvor mletý
- 500gramůKuřecí prsa
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceMáslo arašídové
- 2lžičkyChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
878 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme metlou 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a půl lžičky zázvoru. Vše dobře promícháme.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do marinády alespoň na 15 minut.
- 3Marinované kuřecí kousky napícháme na špízové jehly potřené olejem, pečeme na středně rozehřátém grilu nebo roštu 15 - 20 minut.
- 4Během marinování a pečení masa si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj vložíme 2 prolisované stroužky česneku a 2 lžíčky zázvoru, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Pak přilijeme vývar, kokosové mléko, 1 lžíci sojové omáčky, přivedeme do varu, vaříme přibližně 5 minut. Potom ještě přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut, na konec přimícháme 2 lžičky chilli omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.