Marinované pomeranče
35 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 20gramůCukr krupice
- 2kusyHřebíček
- 4lžíceZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče okartáčujeme pod teplou vodou, oloupeme a kůru nakrájíme na nudličky. Zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a zvolna vaříme do měkka. Uvařenou kůru necháme na sítu okapat.
- 2Cukr zkaramelizujeme se lžící vody, přidáme ještě lžíci vody, pomerančovou kůru a hřebíček. Vše vaříme, dokud sirup nezačne ulpívat na kůře.
- 3Z pomerančů odstraníme bílou slupku, vložíme je do mísy, polijeme sirupem, obrátíme a necháme 2 hodiny v chladu.
- 4Vychlazené pomeranče upravíme na talířky, nařízneme do křížku a ozdobíme vanilkovou zmrzlinou (nebo šlehačkou) a lístkem meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.