Marinované sušené ovoce
160 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůHrušky sušené
- 40gramůKřížaly (sušená jablka)
- 200gramůHrozinky
- 250gramůFíky sušené
- 200gramůMeruňky sušené
- 2kusyCitrony
- 4gramyHřebíček
- 5gramůSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
189 g
Vláknina
20 g
Cukr
154 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme s 250 ml vody a za postupného ohřívání necháme zcela rozpustit. Poté odstavíme a necháme zcela vychladnout, přidáme skořici a víno. Uvedeme k varu a ihned odstavíme.
- 2Sušené ovoce nasypeme do mísy a zalijeme sirupem, přidáme hřebíček a kůru z citrónů. Marinujeme v chladu 4 hodiny.
- 3Servírujeme chlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.