Marinované vepřové řízky
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceHořčice kremžská
- 1kusCibule
- 200mililitrůMléko - podmáslí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s oloupanou, nastrouhanou cibulí. Řízky urovnáme do misky, zalijeme podmáslím a necháme do druhého dne odležet v chladničce.
- 2Maso vyjmeme, osušíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme zbylou marinádou a dusíme. Když se odpaří většina šťávy, přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
- 3Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.