Marinované vepřové řízky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s oloupanou, nastrouhanou cibulí. Řízky urovnáme do misky, zalijeme podmáslím a necháme do druhého dne odležet v chladničce.
  • 2
    Maso vyjmeme, osušíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme zbylou marinádou a dusíme. Když se odpaří většina šťávy, přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
  • 3
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.