Marinovaný bůček s uzeným kolenem

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
86 g
Vláknina
35 mg
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nejdříve marinádu: do rendlíku dáme koření na steaky a sůl. Přidáme k němu olej a za stálého míchání marinádu přivedeme k varu.
  • 2
    Omytý a osušený vepřový bok pokrájíme na kousky a dáme je do mísy. Z vykostěného omytého a osušeného kolena odřežeme tučné části - ty nepoužijeme. Ostatní uzené maso nakrájíme na kousky a přidáme ho k nakrájenému vepřovému boku. Přidáme marinádu, maso dobře promícháme a zakryté odložíme na 12 hodin do chladničky.
  • 3
    Druhý dem maso dáme do pekáčku. Přilijeme k němu vodu a pečeme přibližně 1 hodinu. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem. Upečené měkké maso má zlatočervenou kůrku. Podáváme ho horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.