Marinovaný bůček s uzeným kolenem
75 min.
Ingredience
- 700gramůVepřový bok
- 400gramůVepřové koleno uzené
- 4decilitryVoda pitná
- Marináda
- 2lžíceKoření Steak 7 pepřů
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
86 g
Vláknina
35 mg
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nejdříve marinádu: do rendlíku dáme koření na steaky a sůl. Přidáme k němu olej a za stálého míchání marinádu přivedeme k varu.
- 2Omytý a osušený vepřový bok pokrájíme na kousky a dáme je do mísy. Z vykostěného omytého a osušeného kolena odřežeme tučné části - ty nepoužijeme. Ostatní uzené maso nakrájíme na kousky a přidáme ho k nakrájenému vepřovému boku. Přidáme marinádu, maso dobře promícháme a zakryté odložíme na 12 hodin do chladničky.
- 3Druhý dem maso dáme do pekáčku. Přilijeme k němu vodu a pečeme přibližně 1 hodinu. Maso během pečení obracíme a poléváme výpekem. Upečené měkké maso má zlatočervenou kůrku. Podáváme ho horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.