Marinovaný fenykl s kapary
15 min.
Ingredience
- 1kusFenykl čerstvý
- 14kusůKapary
- 1lžíceOcet bílý vinný
- 6kusůHřebíček
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Bulvu fenyklu očistíme, případně odřežeme spodní dřevnatou část a oloupeme. Poté fenykl nakrájíme na tenké plátky, které dáme do mísy. Nakládané velké kapary scedíme, přidáme je k fenyklu, pokapeme bílým vinným octem a přidáme 6 kusů hřebíčku. Vše promícháme a dáme do zavařovací sklenice. Fenykl zalijeme olivovým olejem tak, aby byl celý ponořený. Sklenici uzavřeme, fenykl necháme marinovat 20 - 24 hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.