Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
51 mg
Cukr
117 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy vyfiletujeme, očistíme, zakapeme 2,5 lžicemi citronové šťávy, posypeme usekaným koprem a necháme asi čtyřicet minut marinovat. Poté setřeme z ryby kopr, aby se pod grilem nepálil, filety osolíme, potřeme 40 g rozpuštěného másla a dáme pod málo rozehřátý gril. Rybu grilujeme z obou stran na nižší teplotě, aby se filety propekly.
  • 2
    V mezičase si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinkový kompot vlijeme do kastrolu, zahříváme k varu s 20 g másla, přilijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících vody, mícháme až omáčka zhoustne a vmícháme do omáčky půl lžíce citronové šťávy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.