Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 270gramůKompot brusinkový
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 3lžíceCitronová šťáva
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKopr čerstvý
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
51 mg
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy vyfiletujeme, očistíme, zakapeme 2,5 lžicemi citronové šťávy, posypeme usekaným koprem a necháme asi čtyřicet minut marinovat. Poté setřeme z ryby kopr, aby se pod grilem nepálil, filety osolíme, potřeme 40 g rozpuštěného másla a dáme pod málo rozehřátý gril. Rybu grilujeme z obou stran na nižší teplotě, aby se filety propekly.
- 2V mezičase si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinkový kompot vlijeme do kastrolu, zahříváme k varu s 20 g másla, přilijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících vody, mícháme až omáčka zhoustne a vmícháme do omáčky půl lžíce citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.